Ada și
Mădălina, inițiatoarele PlatFerma, au pornit de la idea că fermierii romani au
nevoie de un spațiu online în care să se poată întâlni, discuta despre propriile
problemele, un spațiu în care să-și poată împărtăși experiența și nu în ultimul
rând un spațiu în care cumpărătorul să poată alege produse proaspete de la
ferme biologice, să-și poată achiziționa alimente proaspete direct de la
producători, să
vadă cum sunt realizate ingredientele din farfuria de pe masa lor.
vadă cum sunt realizate ingredientele din farfuria de pe masa lor.
“PlatFerma
este felul în care găsim, cunoaştem şi învăţăm despre producătorii din România.
În fapt, este o platformă online unde fermierii îşi pot contura diversitatea
produselor, iar gurmanzii găsesc hrană autohtonă, crescută natural, local. Aşa
cum angajaţii fac schimb de informaţii la locul de muncă cu colegii de breaslă,
aşa fermierii se pot informa despre bunul mers al gospodăriei altora din
domeniul lor, agricultura. Aici ei pot deveni mai vizibili, se cunosc unii pe
alţii, învaţă să se susţină şi să se alieze creativ pentru a surprinde nevoile
tuturor celor pe care îi hrănesc“, a declarat Ada Ţeicu